„Rántott brokkoli: könnyű és finom recept a családi menühöz”






Rántott brokkoli: könnyű és finom recept a családi menühöz

Rántott brokkoli: könnyű és finom recept a családi menühöz

A hét végére sokan terveznek családi összejövetelt, ahol nemcsak a jó társaság, hanem a finom fogások is fontos szerepet játszanak. Ha szeretnél valami különleges, mégis egyszerű ételt kínálni, a rántott brokkoli tökéletes választás lehet! Ez a zöldség nemcsak szemkápráztató, hanem ízletes és tápláló is, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Miért válaszd a rántott brokkolit?

A rántott brokkoli eljárás lehetővé teszi, hogy a zöldség íze felerősödjön, miközben egy ropogós, aranyszínű réteggel vonjuk be. Ez a kombináció nemcsak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető látványt is nyújt az asztalon. Ráadásul a gyerekek is könnyebben elfogadják a zöldséget, ha így tálaljuk. A rántott brokkoli emellett gyorsan elkészíthető, így ideális választás a rohanós hétköznapokra is!

Hozzávalók a rántott brokkolihoz

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 2 tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1/2 csésze liszt
  • Só és bors ízlés szerint
  • Néhány evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítési útmutató

A rántott brokkoli elkészítése valóban egyszerű:

  1. Először is, forralj vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a brokkolit és blansírozd 3-4 percig, míg enyhén megpuhul.
  2. Amikor kész, vedd ki, és azonnal tedd hideg vízbe, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
  3. Készíts elő három tálat: az elsőben tartsd a lisztet, a másodikban felvered a tojásokat, a harmadikban pedig a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval és borssal.
  4. Forgasd meg a brokkolit először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy jól bevonódjon.
  5. Egy serpenyőben melegíts olajat, és kezd el sütni a brokkoli falatokat aranyszínűre. Kb. 4-5 perc elegendő mindkét oldalán.
  6. Tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalhatod is!

Tálalási javaslatok

A rántott brokkoli remekül illik különböző dip szószokhoz, mint például a joghurtos öntet vagy a házi készítésű majonéz. Akár köretként, akár önálló ételként tálalva, biztosan mindenki örömmel fogyasztja majd!

Kipróbálván ezt a receptet, garantáltan egy különleges élményben lesz részed, amely összeköti a családot az ízek varázslatos világán keresztül. Ne habozz, készítsd el minél hamarabb ezt a finomságot!


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük